Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΜΑΣ

Καλωσήρθατε στο Tombazis Olive Grove

 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ο Ελαιώνας μας βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου. Η καλλιεργήσιμη έκταση του ελαιώνα μας είναι 30 στρέμματα, όπου και καλλιεργούνται 1.240 ελαιόδεντρα της ποικιλίας Κορωνέικη. Τα δέντρα μας ηλικίας 25 ετών, μεγαλώνουν σε καλά στραγγιζόμενο επίπεδο έδαφος κλίσις περίπου 3%. Το έδαφος του ελαιώνα μας είναι μέσης σύστασης αμμοπηλώδες έως αμμοαργιλώδες με ομοιογενή κατανομή. Το ph. του είναι ιδανικό για τα ελαιόδεντρα στο 7. Όλος ο ελαιώνας μας είναι αρδευόμενος, έτσι ώστε τα δέντρα μας να μην στρερούνται ποτέ του πολύτιμου νερού που τόσο πολύ βοηθάει το δέντρο της ελιάς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ

 

© Tombazis Olive Grove

 

© Tombazis Olive Grove

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Μεθοδοι

Η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων είναι απαγορευμένη μιας και η φιλοσοφία μας είναι στραμμένη προς τον οικολογικό τρόπο καλλιέργιας της γης. Η μόνιμη φυτική κάλυψη του εδάφους προσδίδει το απαραίτητο άζωτο στα δέντρα μας και σε συνδυασμό με την εδαφοκάλυψη από την κοπή των κλαδιών με την χρήση καταστροφέα, βελτιώνεται η υγρασία του εδάφους και χαμηλώνει η θερμοκρασία του ελαιώνα μας έως και 2 βαθμούς C. Συνάμα, κατά αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η οργανική ουσία του εδάφους μας και κατά συνέπεια κάθε δέντρο απολαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός υγειούς εδάφους. Ο δάκος αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με οικολογικές παγίδες χώρις ψεκασμούς με χημικά, ενώ γειτονικά μελλίσια προσδίδουν και αυτά την πολύτιμη βοήθεια τους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

"Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να συνεχίζω το δύσκολο δρόμο που ξεκίνησε πριν πάνω απο 150 χρόνια ο κ.Τομπάζης. Τότε με το ελαιόλαδο του είχε καταφέρει τα μέγιστα κατακτώντας τις αγορές της Ευρώπης και της Μεσογείου."

Τι εμπειρίες θα αποκτήσετε

Aristotelis Panagiotaros

Aristotelis Panagiotaros

Aristotelis Panagiotaros