Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΜΑΣ

Καλωσήρθατε στο Tombazis Olive Grove

 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πάνω στον ήρεμο κόλπο του Αργοσαρωνικού απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου βρίσκεται το ιστορικό κτήμα του Ναυαρχου Τομπάζη. Στα 50 στρέμματα έκτασης του κτήματος Τομπάζη η κύρια καλλιέργεια είναι αυτή του βραβευμένου βιολογικού μας ελαιώνα. Πέραν τούτου όμως κανείς θα βρεθεί να περπατά ανάμεσα σε πελώριους ευκάλυπτους 200 χρόνων ή κάτω απο μία σκιερή αλέα απο αιωνόβια κυπαρίσσια . Οι πολύχρωμες πικροδάφνες έρχονται να προσθέσουν την δικιά τους πινελιά συνθέτοντας την εικόνα του παραθαλάσσιου αγροκτήματος και προσφέροντας μια μοναδική και γαλήνια εμπειρία στον καλεσμένο. Μια ιστορική περιήγηση, ταξίδι στον χρόνο μέσα σε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο.

 

© Tombazis Olive Grove

 

© Tombazis Olive Grove

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Μεθοδοι

Η φιλοσοφία μας είναι στραμμένη προς τον οικολογικό τρόπο καλλιέργιας της γης. Σε συνεργασία με την ΒΙΟ HELLAS ο ελαιώνας μας προάγει την καλλιέργεια με ήπιες και φιλικές στο περιβάλλον μεθόδους, όπως η χλωρά λίπανση, τη χρήση ζωικών λιπασμάτων (κοπριά), την απομάκρυνση ζιζανίων με μηχανικές μεθόδους, Η μόνιμη φυτική κάλυψη του εδάφους προσδίδει το απαραίτητο άζωτο στα δέντρα μας και σε συνδυασμό με την εδαφοκάλυψη από την κοπή των κλαδιών με την χρήση καταστροφέα, βελτιώνεται η υγρασία του εδάφους και χαμηλώνει η θερμοκρασία του ελαιώνα μας έως και 2 βαθμούς C. Συνάμα, κατά αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η οργανική ουσία του εδάφους μας και κατά συνέπεια κάθε δέντρο απολαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός υγειούς εδάφους. Ο δάκος αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με οικολογικές παγίδες χώρις ψεκασμούς με χημικά, ενώ γειτονικά μελλίσια προσδίδουν και αυτά την πολύτιμη βοήθεια τους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

"Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να συνεχίζω το δύσκολο δρόμο που ξεκίνησε πριν πάνω απο 150 χρόνια ο κ.Τομπάζης. Τότε με το ελαιόλαδο του είχε καταφέρει τα μέγιστα κατακτώντας τις αγορές της Ευρώπης και της Μεσογείου."